2017-04-14 - SM Guld för Caijsa och Victoria

Under påsklovet spelades som vanligt junior SM på GLTK för de bästa 14- och 16 åringarna i Sverige. Ebba och Caijsa deltog givetvis i både singel och dubbel i 16- års klassen. Ebba spelade åter igen riktigt bra tennis men förlorade i kvalfinalen mot Lovisa Condé. I dubbel tog det tyvärr slut direkt i första omgången i par med kompisen Stella Schadewitz. Caijsa var favorit i singelklassen men fick se sig besegrad i semifinalen mot mycket duktiga Anna Leijon från KLTK. En mycket besviken bronsmedaljör klev några timmar senare in på banan igen tillsammans med dubbelpartnern Victoria Carlsten från Helsingborg TK. Victoria har haft otur med skador senaste åren, och har inte kunnat genomföra någon riktig turnering sedan 2015. I dubbelfinalen mot Leticia Temirhanova och Jessica Mridha lyckades det återförenade paret Hennemann och Carlsten att mot alla odds åter igen vinna ett SM Guld tillsammans. Stockholmsklacken på plats i Göteborg gjorde allt för att  ge sina kompisar extra energi i den helt jämna och gastkramande fighten om SM Guldet. Mästarna från 2015 var dock kyligast i det helt avgörande matchtiebreaket. Caijsa och Victoria vinner årets jämnaste och mest spännande match på GLTK och tar ett fantastiskt GULD tillsammans. 7-6(5), 5-7, 10-8 är siffrorna som gör att Caijsa nu lyckats vinna 8 st SM Guld som junior. Det senaste guldet med Victoria rankas väldigt väldigt högt.
Victoria Carlsten och Caijsa Hennemann - 2017Jessica Mridha Leticia Temirhanova Vicotria Carlsten Caijsa Hennemann - 2017 Vicotira Carlsen och Caijsa Hennemann SM Guld 2017Victoria Carlsten och Caijsa Hennemann SM Guld 2017


Webdesign av Websoluto.se