2017-03-18 - Kramfors vecka 2

Sista veckan i Kramfors avslutade den 4 veckor långa tävlingsperioden på ITF 18-års touren. Utmaningen med touren var att försöka hitta rutiner under dagarna som håller dig i form, tid för skolarbete och att prestera på så hög nivå som möjligt under en längre tid mot bästa motstånd. Caijsa 15 år gör det bra resultatmässigt och kommer hem till Götet med 2 finaler, 2 kvartsfinaler och en semifinal, trots att spelet de avslutande två veckorna kunde ha varit på en högre nivå. De två förlusterna i kvartsfinalerna i Kramfors mot turkiskt och ryskt motstånd skall Caijsa normalt sett vinna. Kanske är det just detta som man får fundera på, dvs hur man underhåller och konserverar formen bättre under en längre period. Trots dålig form sista veckorna, är det ändå imponerande att lyckas skrapa ihop över 80 poäng, och avancera från plats 473 till runt 300 på världsrankingen för 18 åringar. Detta kommer underlätta för planering av tävlingar resten av året, och göra det möjlighet att få mäta sina krafter med ännu bättre motstånd. Caijsa spelade dubbel tillsammans med Lisa Zaar från KLTK sista veckan i Kramfors. Det är kul att se två spelare som ger varandra energi mellan bollarna, istället för att lägga kraft och fokus på det som inte fungerar. Detta var nog helt avgörande i den otroligt spännande semifinalen som tjejerna vann med 7-6(8), 7-6(5), efter att ha räddat tre setbollar i första set i tiebreak vid ställningen 3-6. I final blev det 1:a seedade italienska paret Cappeletti och Rossi för svårt som vann med siffrorna 4-6, 4-6. Nu skall det bli otroligt skönt att få komma hem till resten av familjen. Närmaste månaden väntar RM och SM i Göteborg innan det otroligt nog är dags för utomhussäsong igen.
Kramfors 2017 - Final i dubbel Lisa Zaar och Caijsa Hennemann - Kramfors 2017 Caijsa Hennemann - Kramfors 2017


Webdesign av Websoluto.se