2017-03-01 - Revansch mot Rossi

Caijsa är i vackra Gjøvik i Norge och spelar en grade 4 ITF för 18 åringar. I samma turnering är Italiens landslag för 16-åringar som för 14 dagar sedan vann hela lag-EM. Italiens ankare och nr 1 i landslaget var Federica Rossi som gick obesegrad genom hela EM, och vann bl a. mot Caijsa i kvalet till lag-EM i tre set i både singel och i den avgörande dubbelmatchen. Italiens bästa 16-åring och superlöfte ställdes i kvartsfinalen i Gjøvik åter igen mot Sveriges grönsvarta kämpe från Västra Frölunda. Servekanonen från stövellandet visste sedan EM att Caijsa är svår att besegra, och denna gången skulle fighten avgöras på hardcourt och inte på filtunderlag. Kampen blev en av turneringens bästa match hittils mellan två mycket duktiga tennisspelare. Caijsa presterar på sin absolut högsta nivå och gör en av sina bästa matcher någonsin. Trots två missade matchbollar i avgörande set vid 5-3 och 40-15, orkar 'Pelle-Blom-kopian' (fotbollsspelaren som står när alla andra faller) resa sig igen och vinna avgörande tiebreak med gastkramande 7-5. Caijsa vinner över Europas formstarkaste 16-åring med 6-4, 3-6, 7-6(5) och tar sig sensationellt till semifinal i Gjøvik. På sättet hon gjorde det var väldigt imponerande, så att t o m. landslagskaptenen för Italien ställde sig upp och applåderade länge åt den lilla fightern från Sweden. Efter sin livs match kommer det givetvis att bli svårt att ladda om inför torsdagens semifinal mot hemmahoppet Lillian Gabrielsen. Oavsett resultat åker Caijsa hem från Gjøvik med vetskapen att hon är på rätt väg.
Norge - 2017 Caijsa i Norge - 2017 Norge - 2017 Caijsa i Norge - 2017


Webdesign av Websoluto.se