2017-02-18 - Brons i lag-SM 18 år

Caijsa och Ebba förlorade idag semifinalen i lag-SM för 18 åringar mot KLTK. Det innebär att systrarna inom några månader tagit bronsmedalj i både 15- och 18-års klasserna för lag. KLTK kom med absolut bästa laguppställning, och Viktorovitch, Zaar och Leijon stod pall för det stora favoritskapet. Caijsa, Ebba och Asia Chaabi krigade på bra, men Ullevi TK kunde aldrig hota KLTK i hemmahallen på Skånegatan. Caijsa och Ebba som kom direkt från skidbacken i Kvittfjell kunde trots pjäxor på fötterna prestera på hög nivå. Bäst gick det för Caijsa som pressade topp 200 i Världen (ITF 18) rankade Alexandra Viktorovitch, och hade gameboll till tiebreak i andra set. Vinst i tiebreaket hade inneburit ett avgörande matchtiebreak mot Sveriges i dagsläget bästa junior -18 år. För Caijsa väntar nu förhoppningsvis 4 veckors ITF spel i Oslo, Gjøvik och Kramfors x 2, medan Ebba fokuserar på att träna hårt ett par veckor utan tävlingar. Ebba vann 15-års klassen för två veckor sedan på filt i Trollhättan. Detta imponerar då underlaget inte passar spelare som bygger sitt spel med mycket toppspinn. En bra serve, hög fart med längd och en fantastisk backhand bäddade för 3:e raka segern i Trollhättan.
Caijsa Hennemann - 2017 Peter Hennemann och Ebba Hennemann - 2017


Webdesign av Websoluto.se