2017-02-05 - Inget lag EM för Caijsa

Caijsa var i Tjeckien för att försöka kvala in till lag EM för 16-åringar. Sverige lottades mot 2:a seedade Italien. Caijsa som spelade 1:a singeln för Sverige ställdes mot Frederica Rossi som är en av de fomstarkaste spelarna just nu bland 18-åringar i världen. Caijsa började nervöst och tappade första set med 2-6. Vid underläge 0-4 i andra set kom en stark vändning av Caijsa som tog andra set med 7-6. I tredje set servade italienskan alldeles för bra med nya bollar och kunde avgöra med setsiffrorna. 2-6, 7-6, 1-6. I den helt avgörande dubbelmatchen spelade en funktionär tyvärr huvudrollen. Caijsa och dubbelpartnern Leticia Temirhanova spelade sig fram till 5-1 i det helt avgörande mathtiebreaket......trodde alla utom domaren. Kanske hade domaren kompisar på Sicilien eftersom han ändrade resultatet till 3-3 helt obegripligt för alla i hallen. De svenska tjejerna kom aldrig över ilskan och chocken utan tappade till 5-10, vilket innebar att chansen till EM evancemangvar över. Italien gick sedan vidare till EM tillsammans med hemmanationen Tjeckien. Caijsa och Leticia var fortfarande helt knäckta dag 2 och förlorade mot Kroatien med klara 0-3 i tröstturneringen. Sista dagen besegrade Sverige nationen Georgien med 2-1. Caijsa vann sin singelmatch med 7-6, 6-0 efter att haft underläge med 0-4 i tiebreak. I den avgörande dubbelmatchen vände Caijsa och Leticia 0-1 i set och vann avgörande matchtiebreak med 10-2.
Caijsa Hennemann, Maria Petrovic, Leticia Temirhanova - CZ 2017 Damien Croisat, Caijsa Hennemann, Maria Petrovic, Leticia Temirhanova - Veska CZ 2017


Webdesign av Websoluto.se