2017-01-22 - Stentuffa matcher i Växjö och Jönköping

Ebba och Caijsa kunde äntligen tävla igen fullt friska från att återhämtat sig efter en seg influensa.
Just nu kör tävlingsjuniorerna på Ullevi TK mycket hård fysisk träning och båda systrarna känner att de orkar gå för fullt igen på samtliga pass. Ebba tog sig till Jönköping för att spela 16-års klassen RC Open. Det blev 3 matcher för Ebba där Alva Fröjd Lidköping TK blev för svår till slut. I andra matchen vann Ebba en stentuff match mot Hilda Grahn med 7-6(2), 7-6(5). Caijsa åkte på lördagen till Växjö för att spela Glimstedt Open (vintertouren). Caijsa var seedad och gick in i 2:a omgången mot Nelly Mezan från Farsta TK. Caijsa spelade bra tennis och kunde efter 2,47 h lämna banan som vinnare. Caijsa orkade sedan inte ladda om batterierna och fick se sig besegrad mot duktiga Sydney Berlin från Fair Play TK med 3-6, 5-7. Nu har Caijsa knappt ett par veckor på sig att försöka hitta formen inför lag EM i Tjeckien 3-5/2. Det skall göras genom ett träningsläger hos Stefan Edberg 24-25/2, seriematch mot GLTK 28/2 och träningsläger med landslaget i Båstad 29/1-1/2. För Ebbas del blir det en hel träningsvecka på Ullevi TK och sedan matchspel till helgen i RC Open (damsingel).
Ebba Hennemann - 2017 Caijsa Hennemann - 2017


Webdesign av Websoluto.se