2017-01-11 - Kval Lag-EM i Veska, Czech Republic

Caijsa är åter igen uttagen till juniorlandslaget. Denna gången handlar det om kval till lag-EM för 16-åringar som spelas i staden Veska i Tjeckien 3-5 februari. Sveriges trupp består förutom av Caijsa även av spelarna Leticia Temirhanova och Maria Petrovic från Farsta TK, samt tränaren Damien Croisat som till vardags är elit- och tävlingsansvarig på Ullevi TK.

Sverige hamnade i samma grupp som Kroatien, Tjeckien, Georgia, Italien, Norge, Polen och Rumänien. Lagen delas upp i två grupper med 4 lag i varje och gruppsegraren är direktkvalificerad till Lag-EM senare i februari. Sverige är 6:e seedade och måste besegra något av de två toppnationerna Polen eller Rumänien för att gå vidare. Sverige åker ner till Båstad och förbereder sig några dagar inför avresan till Tjeckien. Underlaget i EM-kvalet kommer att vara filtmatta vilket tyvärr saknas i Båstad vilket är lite synd. Oavsett så är det mycket givande för vår uttagna juniorer att få representera Sverige mot några av världens bästa juniorer. Polen har exempelvis två spelare som tillhör absoluta världstoppen bland 18-åringar, och som nästa vecka spelar huvudtävlingen för 18-åringar i Australien Open. För Caijsas del hoppas vi att hon hinner återhämta sig efter sin långa och tuffa influensa som drabbade henne strax efter jul. Hon fick tyvärr lämna w.o.  i båda turneringarna i SALK Open och hade heller ingen kraft att prestera i ITF 18 turneringen i Malmö i veckan. Målsättningen är att kunna deltaga i vintertouren i Växjö 21-22 januari och där känna att kroppen åter igen är helt återställd. En Caijsa i toppform är nog ett måste i kvalet till lag-EM om Sverige skall ha någon chans att kunna gå vidare.
SvTFCaijsa Hennemann - 2017


Webdesign av Websoluto.se