2016-12-31 - Influensan förstörde årets SALK Open

SALK OPEN är en av årets höjdpunkter och både Ebba och Caijsa är alltid taggade att prestera på topp i en av världens största ungdomsturneringar under jul- och nyårshelgen. Tyvärr drabbades 3/4 av familjen av årets influensa under december. Den tog styggt på de drabbade som fick gå med viruset mellan 7-15 dagar. På juldagen togs beslutet att åka till Stockholm då ingen hade feber utan endast förhöjd kroppstemperatur. Både Caijsa och Ebba kom till start i årets SALK Open men kunde tyvärr inte leverera tennis på någon högre nivå. Mycket glädjande är dock att de verkligen ville spela turneringen trots att de visste att prestationen skulle bli mycket sämre än normalt. Det visar glädjen till idrotten och viljan att tävla, vilket man många gånger tyvärr saknar hos svenska tennisjuniorer. Är man inte riktigt i form så lämnas det som oftast w.o istället för att göra ett försök. I Caijsas fall hade dock kanske ett w.o varit klokare. När man såg henne på banan led man verkligen, och det kändes inte som om det var sunt mot den lilla kroppen att spela match. Efter andra matchdagen insåg hon själv att det inte kunde vara nyttigt och drog sig ur turneringen. Det blev en tidig hemfärd till Göteborg på nyårsafton. Istället för att äta nyårsbuffé för 6:e året i rad på Scandic Alvik, blir det nu istället hemlagad 3-rätters på Sandhamnsgatan.
Gott Nytt År!
Victoria Carlsten & Caijsa Hennemann - SALK 2016 Ebba Hennemann & Stella Schadewitz - SALK 2016


Webdesign av Websoluto.se