2016-12-11 - SM brons till Ebba och Caijsa

På söndagen spelade Ullevi TK till sig bronset i lag SM för 15-åringar. Detta efter en riktig rysare mot SALK i den helt avgörande bronsmatchen. Ullevi TK förlorade första set i den avgörande dubbeln med 6-7 (4). Viktoria Leth och Caijsa som spelade dubbeln för Ullevi TK tog sig samman och vann andra set med 6-1. I det avgörande matchtiebreaket följdes lagen fram till 8-8, innan laget från framsidan kunde avgöra med två raka poäng. När Viktoria avgjorde framme vid nät till 10-8, fick Ullevi TK revansch från förra året då medaljen gled ur händerna på mållinjen. Tjejerna i Ullevi TK som var med och vann bronset var Ebba, Caijsa, Viktoria Leth, Evelina Carlsson, Stella Schadewitz och Asia Chaabi. Förra året vann Ebba och Caijsa dubbelguld i SM tillsammans, och nu fick de tillsammans även spela till sig en  bronsmedalj i lag. Guldet gick till hemmalaget Malmö Bellevue TK som vann över Uppsala TK som besegrade Ullevi TK i semifinal. Stor hjälte för Malmö blev Anna Opitz som vände och vann mot mycket duktiga Julia Lövqvist.
Evelina, Ebba, Stella, Caijsa och Viktoria - 2016Ullevi TK - SM brons 2016


Webdesign av Websoluto.se