2016-12-10 - 2:a plats i Stavanger ITF 18 år

Caijsa och Ebba var i Stavanger i veckan. Ebba för spel i Tennis Europe 14 och Caijsa i ITF 18. Tyvärr åkte Ebba på influensan lagom till första matchen och fick därför lämna w.o. Synd och otur igen för Ebba, då hon vid ankomst såg stark ut på träningarna. Hög feber och jobbig hosta under hela veckan gjorde att det bara var en tidsfråga innan Caijsa skulle insjukna. Trots mycket trötta ben och ett spel som hackade, lyckades Caijsa kämpa ner kvalificerat motstånd på löpande band. Två landslagsspelare i 16-års klassen från Norge och Holland,  och sedan två av Norges absolut bästa 14-åringar. I de två inledande matcherna var Caijsa nere för räkning båda gångerna, då motståndarna bara var några bollar från att vinna matcherna. Inför finalmatchen mot Alexandra Viktorovitch fanns förväntningar på att Caijsa skulle höja nivån på spelet. Caijsa hängde med bra de fem första gamen, och hade flertalet gamebollar i princip varje game att koppla greppet om matchen. Det kändes därför olustigt, overkligt och orättvist att matchkulorna visade 0-5 i motståndarens favör. Var det inte linjeträffar eller nätrullare som satte stopp för gamevinst, så plockade mycket effektiva och duktiga Alexandra fram servess eller dödande returer på högsta nivå. Matchen slutar med siffrorna 0-6,-2-6 och Caijsa hade svårt att glädja sig åt sin fantastiska fina andra plats. I dubbelklassen tog Caijsa sig i par med danskan Hanna Viller Møller till semifinal.
Nu väntar träning på hemmaplan inför SALK Open som startar på annandagen. Svenskorna i Stavanger visade genom tre spelare i semifinalerna att Sverige verkligen kan konkurrera med de främsta på internationell nivå. För Alexandra Viktorovith var det tredje raka ITF segern, medans Caijsa var nära att vinna sin andra raka.
ITF Stavangere 2016 Caijsa Hennemann - 2016 Caijsa Hennemann vs Alexandra Viktorovitch


Webdesign av Websoluto.se