2016-11-14 - Stark inledning i seriespelet

I helgen startade seriespelet för Ullevi TK's damlag som håller till i till precis under elitserien i div 1 södra. Det spelades dubbla omgångar på hemmaplan med match mot Elfsborg på lördagen och mot Jönköping på söndagen. Ullevi TK tvingades ställa upp med minsta möjliga trupp pga sjukdom som dök upp precis före lördagens matchstart. Genom en osannolik avslutning av Filippa Carlsson på 3.e singeln lyckades Ullevi TK knipa 1 poäng mot Elfsborg genom 2-2 i matcher. Detta genom att rädda matchboll i andra set, vinna andra set genom att vända tiebreakunderläge 3-5 och sedan spela hem avgörande matchtiebreak.
Kan man kalla Filippa Carlsson hjällte under lördagen, så var det Sofia Hellman som fick bära denna titel under söndagens match. Precis som Filippa hade inte Sofia många matcher i kroppen inför seriestarten, men fick nu bära ett tungt ansvar när truppen var tunn. Sofia i dubbelpar med Caijsa lyckades inleda matchen mot Jönköping med en mycket tung seger i dubbeln med 6-3, 6-4. Sedan följde både Caijsa och Sofia upp dubbeln med segrar i respektives singelmatch vilket till slut gav Ullevi TK segern med 3-1.
Detta innebär att Ullevi TK lite överraskande är obesegrade efter två spelade omgångar. Nästa helg väntar matcher mot GLTK, Lund och Växjö. Kan tjejerna visa lagmoral och kämparglöd finns det möjlighet till fler poäng.
Ullevi TK - DamserieUllevi TKUllevi TK damlag


Webdesign av Websoluto.se