2016-09-23 - Caijsa och Melis i ITF final

Caijsa spelade på fredagen sin andra final på ITF-Touren på mindre än en månad.Det var åter igen i dubbel men veckans turnering var en Grade 4 och tillsammans med Melis Yasar från Helsingborg TK. Caijsa och Melis är tillsammans med förbundskapten Pontus Norberg i Lettland och spelar Ventipils Open som spelas utomhus på hardcourt i Olympic Centre. Med på resan är också spelarna Kevin Chahoud från Falkenberg TK och Simon Yitbarek från Södertälje TK. Tyvärr förlorade Caijsa och Melis finalen mot hemmaspelarna Bartone/Markcinkevica med 2-6, 4-6. Tjejerna har dock spelat bra dubbel under veckan trots att det var första gången de spelade tillsammans, och skall därför vara nöjda med sin andra plats. Strax före finalen spelade Caijsa semifinal i singel mot 4:e seedade Gerda Zykute. Det blev en dramatisk och mycket spännande match som till slut vår Ullevispelare vann med 3-6, 6-0, 6-4. Ett sms från förbundskaptenen dök upp efter matchbollen och löd: ”Vilken match ! Lite för mycket mitt i banan första set, men kommer ut som en terrier i andra set och för spelet från boll ett. Tredje blir jämnt men vinner viktigt game vid 4-3 där hon låg under med 0-40. Riktigt starkt gjort !” Imorgon väntar därför karriärens första singelfinal på ITF-Touren. På andra sidan nät väntar Vitryskan och Azarenkakopian Ekaterina Grib, som fullständigt krossade turneringens 1:a seedade spelare i sin semifinal med 6-2, 6-0. Det kommer givetvis att bli en mycket svår uppgift för Caijsa, men vi vet alla att ingenting är omöjligt för ”The Terrier from Sweden”. Riktigt kul är också att Kevin Chahoud också lyckats komma till final i sin klass. Kevin hade aldrig tidigare lyckats vinna någon match på ITF-Touren (huvudtävling), men tog nu verkligen chansen när han äntligen fick åka med på förbundsresa. Både Caijsa och Kevin är turneringens två absolut minsta spelare, men har istället hittills visat upp det absolut största spelet. Det finns därför mycket mer att ”kräma ut” från dessa små lirare när de om några år har vuxit till sig.
Melis Yasar & Caijsa Hennemann - ITF Lettland 2016 Caijsa Hennemann & Melis Yasar - 2016


Webdesign av Websoluto.se