2016-09-18 - Ebba vann Serneke Open

Efter tre veckors stenhård fysisk träning, var det dags för Ebba att genomföra sin första inomhustävling för höstsäsongen. Förutsättningarna med sliten kropp och match på filtunderlag, gjorde att det inte fanns några som helst förväntningar på spelet. Efter en timmes spel i semifinalen mot Mariestads Hilda Grahn, var det absolut ingen på plats som trodde att Ebba två timmar senare skulle stå högst upp på prispallen i 15-års klassen. Det fanns ingenting att glädjas åt när det gällde själva spelet, men en liten glöd av mental styrka gjorde att Ebba till slut kunde vända underläget 1-5 i avgörande matchtiebreak. När sedan finalen mot klubbkompisen Camilla Skogbäck skulle spelas, visste Ebba att spelet bara kunde bli bättre. Plötsligt i finalen fanns det en tanke med alla slag. Även om inte spelet vad av högsta klass, så var det en taktiskt mycket väl genomförd match. Även om turneringen i potatisstaden bara var en del av uppbyggnadsträningen, så är det ändå alltid kul att till slut stå som slutsegrare. Kommande vecka skall Ebba även deltaga i damklassen i Alingsås.
Caijsa är just nu i Lettland och spelar internationell tennis. Lottningen kommer på söndag kväll och Caijsa spelar preliminärt sin första match på måndag. Turneringen spelas på hard court utomhus.
Ebba Hennemann - Serneke Open Alingsås 2016Ebba Hennemann - Alingsås 2016Ebba Hennemann - Alingsås 2016Camilla Skogbäck och Ebba Hennemann - 2016


Webdesign av Websoluto.se