2016-09-11 - Göteborg besegrade Väst

Under söndagen gick den årliga regionmatchen för 15- och 16-åringar mellan Göteborg och Väst. Väst kom till Borås med tre raka segrar, vilket gjorde att Team Göteborg i år hade samlat ihop bästa möjliga laguppställning. 6 killar och tjejer från varje lag gjorde upp i ett antal singel- och dubbelmatcher. Varje match spelades i en timma och laget fick en poäng för varje set. Den som hade flest game i pågående set som avbröts, fick med sig setpoängen även om det bara stod 1-0 i setet. I flertalet matcher vann en spelare första set med stor marginal, men matchen slutade oavgjort då motståndaren lyckades leda andra set när tiden var ute. Efter en jämn inledning de första 12 singelmatcherna, tog spelarna från Bästkusten initiativet och vann till slut hela fighten mot Väst med 35-18. Några tjejer från Väst hade lämnat återbud och ersatts av killar istället, vilket gjorde att Caijsa fick två riktigt tuffa träningsmatcher i singel. Vinst i första set mot båda motståndarna och sedan 3-3 i andra seten, resulterade i att Caijsa tog med sig 2 poäng till Göteborg från sina singlar. I den avslutande dubbelmatchen tillsammans med Olivia Alfredsson blev det 4 poäng till efter siffrorna 6-2 3-0. (Dubbla poäng per set i dubbelmatcherna). Ebba var på plats som åskådare men fick hjälpa Team Väst i den avslutande dubbeln. Ebba tillsammans med Sandra Erlandsson från Mariestad förlorade mot Leth/Fagerberg med 1-6, 3-5. Söndagens trevliga matchupplägg blev ett bra träningspass inför nästa veckas tävlingar för Caijsa och Ebba. Caijsa åker till Lettland för spel i ITF turneringen i hamnstaden Ventspils, och Ebba inleder Serneke Open i Alingsås med spel i FS15.
Sandra Erlandsson & Ebba Hennemann - 2016Caijsa Hennemann - Borås 2016


Webdesign av Websoluto.se