2016-09-09 - Stenhård uppbyggnadsträning

Trots det varma vädret har juniorerna på Ullevi TK startat inomhussäsongen. Början av höstsäsongen består som vanligt av uppbyggnadsträning. I år har starten inomhus varit hårdare än någonsin. Tennisjuniorerna får just nu känna på riktig stenhård försäsongsträning. Vem minns inte fotbollsträningarna på en stenhård grusplan i elljus sena vardagskvällar mellan januari och mars. Det var knappt man orkade krypa till omklädningsrummet efter att ha avslutat med "idioten" i 30 min. Efter att ha följt svenska tennisjuniorer på nära håll ett antal år, är det bara att konstatera att många är svagt fysiskt tränade och ganska lata. Det beror mycket på att träningen är lite för bekväm i tidig ålder. När man senare höjer nivån på den, är spelarna inte vana att det skall göra ont när man tar ut sig. Både Caijsa och Ebba är vana sedan tidigt med tuff träning, men tycker ändå att inledningen av inomhussäsongen varit stenhård. De flesta tävlingsjuniorerna på Ullevi TK verkar bita ihop, och är glädjande lika mycket fokuserade på de 4 fys- som 5 tennispassen. Mycket beror på att gruppen av spelare känns mycket mer harmonisk och att spelarna äntligen förstått hur viktig den fysiska träningen är.
Caijsa HennemannEbba Hennemann


Webdesign av Websoluto.se