2016-08-26 - Caijsa och Olivia i ITF final

Caijsa tillsammans med sin dubbelpartner Olivia Alfredsson GLTK spelade på fredagen dubbelfinal i ITF High Coast Sweden Junior Open i Kramfors. Detta var bägge tjejernas första ITF final någonsin som tyvärr slutade med en knapp förlust mot det danska paret Hansen/Tranberg. Tjejerna från Göteborg låg under ganska stort i bägge seten men var ändå nära att kämpa till sig ett avgörande matchtiebreak. Trots förlusten 5-7, 6-7 skall dubbelparet från Västra Frölunda vara nöjda, att man följde upp förra årets semifinalplats med en finalplats och silverbuckla i årets upplaga. I singel hade Caijsa hoppats på bättre resultat men fick nöja sig med att bli bästa svenska med en plats i kvartsfinal. Efter 3,5 timmar fick Caijsa se sig besegrad av Helene Heiberg från Norge med 5-7 i avgörande set. När äntligen Caijsa lyckats rädda 4 matchbollar avgjorde plötsligt Helene med en nätrullare och en felstuds. Efter den jobbiga förlusten var det extra starkt av Caijsa att kunna ladda om batterierna, och till slut tillsammans med kompisen Oliva spela till sig andra platsen i dubbeln. Nu är utomhussäsongen på grus slut för sommarens framgångsrikaste svenska tennisjunior. Framgångarna resulterade till att Caijsa blivit uttagen till en ITF-turnering i Lettland i september, dit förbundskaptenen för 16-åringarna åker tillsammans med 2 tjejer och 2 killar. Tävlingen spelas på hardcourt utomhus.
ITF Kramfors - Dubbelfinal 2016ITF Kramfors - Dubbelfinal 2016

 


Webdesign av Websoluto.se