2016-08-21 - Caijsa valde ITF i Kramfors

Det blev ett svårt val för den nyblivna svenska mästarinnan för 16-åringar, när hon även samma vecka kvalificerade sig för SM slutspel för seniorer. Genom fantastiskt spel på sommartouren i sommar har Caijsa även visat att hon inte bara är bäst bland 16-åringar, utan även håller hög klass bland Sveriges seniorer. Nästa helg gör 8 spelare upp om vilken dam/tjej som är bäst i Sverige. Visserligen är Johanna Larsson, Rebecca Petersson och Susanne Celik inte med i slutspelet, men bland startfältet hittar man ändå ett antal spelare med WTA ranking. Samma vecka som slutspelet går spelas även en ITF turnering i Kramfors. Det var i Kramfors i augusti förra året som Caijsa fick sitt internationella genombrott som junior genom två semifinalplatser. Efter många dagars funderingar hamnade beslutet på att spela i Kramfors i år igen. Det hade varit naturligare att spela helt utan press i Tabergsdalen TK om nya SM medaljer mot seniorer, än mot internationella juniorer och visa att man även håller internationellt som 16-åring. Tjejen med målsättningen att i framtiden bli en mycket duktig WTA spelare, vet att de jobbigaste matcherna mentalt är de som absolut utvecklar dig mest som tennisspelare. Skulle det dock inte gå lika bra som förra året i Kramfors, finns möjlighet att även spela SM-slutspelet till helgen. Den möjligheten finns om Caijsa förlorar i både singel och dubbel före torsdag. Caijsa är 2:a seedad i ITF High Coast Sweden Junior Open, och möter på måndagen i första omgången 18-åriga Emelie Hansen från Danmark.
Se slutställning för kvalificerade SM-spelare på nedan länk:
http://www.tennis.se/Nyheter/Nyheter/sommartourensuperavslutningiystad/
Caijsa Hennemann - 2016Caijsa Hennemann - 2016


Webdesign av Websoluto.se