2016-08-14 - Caijsa kvalificerad för stipendiet

Stefan Edberg är en av världens bästa tennisspelare genom tiderna. När han slutade sin egen karriär 1996 ville han ge något tillbaka till Svensk Tennis. Han startade då en stiftelse som varje år delar ut stipendier till tennisjuniorer som är duktiga. Stipendierna skall användas till att utbilda juniorerna till internationella tennisspelare, och Stefan har sedan starten delat ut över 4 miljoner kr. Varje år får den framgångsrikaste tjejen/killen i 16-års klassen 50.000:- i stipendier, samt i 14-års klassen delas det ut 25.000:-. Förutom spelarnas stipendier tilldelas klubbarna 10.000:-. För att lyckas kvalificera sig för stipendiet skall man samla poäng i de fyra största turneringarna under året. Caijsa har genom två kvartsfinaler i SALK Open och inomhus SM, samt vinster i Båstad Corem Open och utomhus SM, till slut lyckats placera sig högst upp bland Sveriges 16-åringar. Stipendierna kommer att delas ut under veckan som Stockholm Open spelas. Förra året missade Caijsa stipendiet på mållinjen när hon förlorade i kvartsfinalen i utomhus SM mot Maria Petrovic. I år blev det precis tvärtom när hon genom vinsten i SM med minsta marginal klättrar upp på vinnarplatsen. De fyra stipendiaterna blev i år Anton Örnberg Kils TK (P16), Caijsa Hennemann Ullevi TK (F16), Ross Weibull IS Göta (P14) och Maria Petrovic Farsta TK (F14).
Stefan EdbergCaijsa Hennemann vs Melis Yasar - SM final 2016


Webdesign av Websoluto.se