2016-08-07 - Caijsa kvalificerad till SM slutspel

När endast den sista av de 21 deltävlingarna återstår är det  klart att Caijsa lyckats kvalificera sig till Masters/ SM-slutspel för seniorer. 15-åringen ställde upp i 9 av de 21 tävlingarna under sommaren och lyckades spela ihop hela 650 poäng. Detta genom att bl.a. vinna tre deltävlingar, två andraplatser och två tredjeplatser. De som lyckades vinna över Caijsa utomhus på grus är endast Jacqueline Cabaj Awad, Marina Yudanov och Emma Ek. Mycket talar för att det även är dessa tjejer samt Julita Saner, Anette Munozova, Paulina Wulcan, Kajsa Rinaldo Persson och Caijsa som gör upp om SM medaljerna i Tabergsdalen i slutet av augusti. Det blir ett av de absolut tuffaste startfälten någonsin i ett SM-slutspel för seniorer, till vilket det krävdes ovanligt många poäng för att nå detta år. Precis som swetennis.se nyligen skrev så är Caijsas framfart under sommaren "hissnande". Nästa vecka börjar junior-SM för juniorer och det spelas för Ebba (14-åringar) i Linköping och för Caijsa (16-åringar) i Norrköping. I dubbelturneringarna spelar Ebba tillsammans med Stella Schadewitz Ullevi TK och Caijsa med Jessica Mridha KLTK. Både Ebba och Caijsa spelar sin första match i SM på måndag.
Caijsa Hennemann - Värnamo 2016Emma Ek vs Caijsa Hennemann - Värnamo 2016Caijsa Hennemann - 2016


Webdesign av Websoluto.se