2016-08-01 - RM och Sommartour i Vetlanda

Igår inleddes RM i Göteborg med spel för Ebba i Kungälv, och idag med match mot Linn Svärd i Pixbo. Kvartsfinalen i 14-års klassen blev en jämn tillställning på det hala underlaget. Ebba vann första set på sin femte setboll och så småningom hela matchen med 6-4, 6-2. I morgon väntar semifinal mot 1:a seedade Vilma Karlander från Lerum. Vilma kommer även vara Ebbas dubbelpartner i dubbelklassen som startar på tisdag.
Caijsa valde i år att avstå RM och prioriterade sommartouren och chansen att spela SM slutspel för seniorer i slutet av augusti. Helgens tävling i sommartouren gick i Vetlanda och blev åter igen lyckad för Caijsa. Efter två inledande vinster mot Emelia Valentinsson och Hanna Wikberg väntade Adna Sofradzija från Jönköping TK. Adna hade som vanligt en nästan felfri defensiv och spelade sig fram till tre matchbollar. Efter en helt galen räddad matchboll som innehöll precis allt under ett shotrally på över 50 slag, lyckades Caijsa kämpa till sig ett avgörande set. Väl i tredje set hade Caijsa hittat nycklarna till motståndarens starka försvarslås och kunde vinna rättvist med 3-6, 7-5, 6-4. I finalen lite senare mot 1:a seedade Emma Ek från Fair Play blev det förlust med 4-6, 3-6. Caijsa hade kommandot i matchen när förutsättningarna var grus och regnuppehåll. Vid varje regnavbrott kom dock Emma tillbaka in i matchen och kunde efter tredje regnavbrottet avgöra inomhus. Caijsa har nu visat att hennes framgångar på sommartouren inte är en tillfällighet, utan känner nu att det finns möjlighet att vinna precis alla matcher oavsett motståndare.
Caijsa Hennemann - Vetlanda 2016Ebba Hennemann - Kungälv 2016


Webdesign av Websoluto.se