2016-07-28 - Caijsa närmade sig WTA spelare

För första gången ställde Caijsa upp i en kategori A tävling i Sommartouren genom deltagande i Picassospelen i Kristinehamn. Efter vinst i kvartsfinalen mot Jennifer Jussi med 6-3, 6-3, fick Caijsa möjligheten att i semifinal möta en av Sveriges bästa seniorer. Jacqueline Cabaj Awad är bland de fem bästa i landet och rankad som 509 på WTA rankingen. Caijsa började respektlöst och hade flertalet gamebollar i de inledande gamen, men rutinerade Cabaj lyckades varje gång vända tillbaka och vinna gamen. Efter sidbytet 0-3 i första set såg tyvärr Caijsa uppgiven ut, vilket resulterade i att den till en början jämna tillställningen förvandlades till en enkel transportsträcka för SALK tjejen. Vid 0-6, 0-2 kändes det som om Caijsa absolut inte hade på denna nivå att göra, och att man bara hoppades att matchen skulle ta slut. Som en blixt från klar himmel började Caijsa vinna poäng genom att spela smartare, och plötsligt såg man gnistan i ögonen igen. Caijsa pressar Cabaj i andra set och har 3 gamebollar fram till 5-4 och jagar ett avgörande set, innan WTA spelaren rutinerat och proffesionellt knyter ihop säcken precis som i början av matchen. Caijsa förlorar semifinalen i Krisinehamns Sommartour med 0-6, 4-6, men kan ta tåget hem till Götet med ytterligare ett kvitto på hennes höga nivå.
Caijsa Hennemann vs Cabaj Awad - Kristinehamn 2016Caijsa Hennemann - Kristinehamn 2016


Webdesign av Websoluto.se