2016-07-17 - Falkenberg Strandbadsturnering

En av Sveriges mest anrika och äldsta tennisturneringar spelas precis vid havet i en fantastisk miljö vid Skrea Strand i Falkenberg. Falkenberg skall vara en sommarstad men är precis som Båstad en stad men regn varannan dag. Detta innebär att turneringen varje år spelas lika mycket inomhus som utomhus vilket kräver tålamod både från arrangörer och spelare. Både Ebba och Caijsa deltog i årets upplaga men med en avslappnad attityd där semester kom i första hand. Ebba åkte till Falkenberg på en arrangerad resa av Team Göteborg. Gänget med både killar och tjejer hade fantastiskt kul tillsammans med ledarna Viktor Stjern och Pierre Bonfré. Tyvärr blev det bara en match på plats för Ebba efter förlust i första omgången  mot Louise Wikander från IS Göta, som ett år ung vann hela klassen på ett övertygande sett. Ebba spelade dock bra i sin match och visar åter igen att hon hänger med i utvecklingen. Caijsa valde att spela två klasser för att vara säker på hård träning hela veckan. I sommartouren hade Caijsa tur och fick möta Marina Yudanov från GLTK i andra omgången. Marina är Sveriges absolut bästa senior som inte håller till på proffstouren. Även om Caijsa inte spelar på topp ser det ändå ut som avståndet börjar minska genom mindre respekt. Det var nära att Caijsa spelade sig fram till ett avgörande set, men årets överlägsna spelare på sommartouren avgjorde med sin rutin. Resultatmässigt gick det bättre i 16-års klassen som Caijsa vann utan setförlust ett år ung.
Ebba Hennemann- Falkenberg 2016Caijsa Hennemann - Falkenberg 2016 Team Göteborg - Falkenberg 2016 Caijsa Hennemann vs Hilda Lundstedt - Falkenberg 2016


Webdesign av Websoluto.se