2016-06-30 - Ebba vinnare i Skummeslöv

Det var ett starkt startfält i årets 14-års klass i Skummeslövsspelen. Ebba lyckades med att fokusera på en match i taget och hade en hög lägsta nivå under hela turneringen. Till slut stod Ebba som slutsegrare i hela klassen utan setförlust. Ebba i par med Stella Schadewitz tog sig även till final i 15-års klassen i dubbel. Tyvärr gjorde regnet att finalmatchen flyttades fram två dagar och krockade med Ebbas kalas hemma i Göteborg, varför Ebba och Stella fick lämna w.o till Lisa Fagerberg och Viktoria Leth.
Samtidigt som Ebba tog emot den stora pokalen i Skummeslöv spelade Caijsa semifinal i Next Generation Cup (Kalle Anka Cup) på Drivan i Båstad. Caijsa hade en stentuff match mot Sara Dahlström från Enskede TK, som är en av de absolut bästa 15-åringarna i Sverige. Det blev en helt jämn match som till slut Caijsa kunde vinna med 6-2, 6-4 efter mycket bra spel från båda spelarna. Vinsten innebar att Caijsa spelar final i 15-års klassen på fredagen, vilket blir Caijsas 3:e singelfinal i Sveriges mest prestigefulla juniortävling. Motståndare blir 14-åriga Olivia Malm från Örebro TK som i sin semifinal besegrade i tävlingens 3:e seedade Sara Salemyr från SALK.
Ebba Hennemann - Skummeslöv 2016Ebba Hennemann - Skummeslöv 2016


Webdesign av Websoluto.se