2016-05-22 - Caijsa slipade formen hos Mälarhöjdens IK

I helgen hade Caijsa hoppats vara på landslagsläger i Värnamo med två andra duktiga 15-åringar. Tyvärr kunde inte Tennis Göteborg garantera matchfri helg för Caijsa nu när kvalet till Next Generation startar, varför Sveriges bäst rankade 15-åring fick lämna återbud till inbjudan från Svenska Tennisförbundet. När väl lottningen till kvalet kom hade Caijsa självklart först match på tisdag eftermiddag, varför det plötsligt fanns en hel oplanerad helg i kalendern. Egentligen hade helgen behövts för att återhämta sig efter några veckors mycket hård träning, men trots tunga ben ville Caijsa ha någon match i kroppen på grus innan kvalet till "Kalle" börjar på tisdag. Med stor risk för att det inte skulle bli några resultatframgångar blev det start i sommartouren hos Mälarhöjdens IK. Lördagen bjöd på två helt olika matcher på annars banor som höll mycket bra kvalitet. I inledningsmatchen mot Svetlana Teterina var Caijsa rädd för att förlora vilket resulterade i krampaktigt spel utan energi och fart. I andra matchen mot mycket duktiga och sympatiska Emilia Granström fanns plötsligt alla bitar på plats för att kunna spela grustennis på högsta nivå. Segrarna på lördagen förstörde planerna på att stötta Gais mot Ängelholm på Gamla Ullevi. Nu blev det istället semifinalspel i årets andra deltävling i sommartouren mot Jennifer Jussi från Gefle TK. Efter en trevande inledning hittade Caijsa motståndarens akilleshäl och utnyttjade detta till fullo. Detta innebar att en av Sveriges yngsta vinnare av en deltävling i vintertouren någonsin, nu var klar för sin tredje final i karriären och första utomhus på grus. I finalen stötte Caijsa på Hanna Wikberg från KLTK. När matchen stod och vägde i andra set fick Caijsa glädjande rapporten att GAIS ledde med 5-0 mot Ängelholm hemma på gamla Ullevi. Efter det fanns det inget som kunde stoppa Caijsa att ta sin andra seger någonsin på sommar - vintertouren.
Caijsa Hennemann vs Hanna Wikberg - 2016 Hanna Wikberg vs Caijsa Hennemann - 2016 Caijsa Hennemann - Vinnare Sommartour 2016 Caijsa Hennemann - Vinnare sommartour 2016


Webdesign av Websoluto.se