2016-04-24 - Ebba på grus i Munka-Ljungby

Grusbanorna var i perfekt skick hos Munka-Ljungby TK 10 km öster om Ängelholm. Ebba passade därför på att träningsspela i Munka-Ljungby Ute Cup's 14-års klass. Det blev tre bra matcher med olika förutsättningar i varje match. Finalen spelades i skymning när termometern visade 4 grader. Semifinalen spelades med ett lager av hagelflingor på banan. Kvartsfinalen i en underbar solig men kylig vårdag. Det var m a o tuffa förhållande på ett ändå för årstiden mycket bra underlag. Ebba hade det motigt på banan några gånger under helgen, men imponerade genom att med små justeringar hitta ett vägvinnande spel som till slut gav henne andra raka turneringssegern. Storasyster Caijsa provade i helgen lyckan i Sandareds sommartour, men fick se sig besegrad av 2015 års mästarinna i Båstad Rebecca Gustavson med 4-6 1-6. Caijsa glimtade till i ett bra första set, men har en hel del att arbeta på inför utomhussäsongen. Nu ser Ebba och Caijsa fram mot träningsläger i Nice mellan 3-10 maj tillsammans med Ullevi TK. Sedan börjar utomhussäsongen på allvar med de traditionella turneringarna runt om i vackra Sverige.
Ebba Hennemann vs Hedda Sjökvist - 2016 Ebba Hennemann - Munka-Ljungby - 2016 Hedda Sjökvist vs Ebba Hennemann - 2016


Webdesign av Websoluto.se