2016-03-24 - Inomhus SM på GLTK

Det är inte bara äggen, påskmusten och påskgodiset som är tradition på påsken, utan även juniorernas inomhus SM på GLTK. För Caijsa och Ebba är det 6:e respektive 5:e påsken i rad som de spelar junior SM i hemmastaden. Det var även här som båda tjejerna har tagit sina första SM medaljer. Båda systrarna tog sina första medaljer i par med Vanessa Widell Ersöz i klassen flickdubbel 12 år. Caijsa brons 2012 och Ebba silver 2014. 2013 lyckades Caijsa vinna både singel och dubbel i klassen 12 år. 2015 blev det guld i dubbel med Victoria Carlsten och silver i singel i 14-års klassen. I år spelar Ebba dubbel med klubbkompisen Stella Schadewitz och Caijsa med Molly Helgesson från SALK. Ebba inleder med singelspel i 14-års klassen på långfredagen, och ställs direkt mot en av storfavoriterna till slutsegern. Emma Shasteen från KLTK är ett av Sveriges största framtidshopp på juniorsidan. Ebba ser dock fram mot matchen och hoppas kunna göra en spelmässigt bra match. Caijsa ett år ung i 16-års klassen får också stenhårt motstånd i sin första match. Jessica Mridha från KLTK som hon besegrade i finalen 2013 eller klubbkompisen Asia Chaabi. Kan Caijsa lägga fokus på prestation och släppa resultat finns det möjlighet att gå väldigt långt i turneringen. Hittar hon spelet och kroppen känns fräsch, måste motståndaren spela på väldigt hög nivå för att kunna besegra henne. Caijsa inleder SM med match onsdagen den 30 mars. Oavsett utgång skall det bli fantastiskt roligt att Sveriges bästa tennisjuniorer åter igen får visa upp sig på Sveriges framsida. Finns det tid över har spelarna möjlighet att se Sveriges bästa ishockeylag kriga om SM guldet, samt även förmånen att se Gais live på Gamla Ullevi den 2 April. Det är tryck på biljetterna till Gais-IK Frej, men det finns fortfarande möjlighet att vara med och fylla arenan, och få en upplevelse som kommer finnas kvar för all framtid.


Webdesign av Websoluto.se