2016-03-16 - Lättad Caijsa efter rysarmatch

Det var en mycket lättad Caijsa som ringde hem efter onsdagens match i Kramfors mot Maria Petrovic. Sveriges bästa 14-åring från Farsta TK visade upp tennis i världsklass och gav inte Caijsa en chans att komma in i matchen. Att de två första seten fick avgöras i tiebreak speglade inte matchbilden då Maria hade initiativet hela tiden. Vid 6-7 (4) 5-6 trodde Caijsa att det var kört och beslutade att ta en rövare. Det fungera denna gången och den lille tjejen från Tynnered stal setet från Petrovic med 7-6 (5). Sveriges bästa 15-åring fick sedan extra energi samtidigt som motståndaren såg uppgiven ut. Sista setet som Caijsa vann blankt var över på 20 minuter, och hon är nu framme i sin 4:e kvartsfinal på ITF touren sedan augusti. I kvartsfinal väntar en 15-åring som är topp 5 i Ryssland i sin åldersklass, och som vid årsskiftet var rankad som nr 20 i Europa. Det blir en bra värdemätare för Caijsa som försöker komma i form inför nästa veckas inomhus SM.
Caijsa Hennemann - ITF Kramfors 2016 Caijsa Hennemann - Kramfors 2016


Webdesign av Websoluto.se