2016-02-21 - Höghöjdsträning i Alperna

Inför kommande tävlingsperiod med spännande turneringar som bl a RM och SM, laddade Ebba och Caijsa upp med höghöjdsträning i Italienska Alperna. Under vecka 7 som även är sportlovsvecka i Göteborg, åkte tjejerna 160 mil via färja till Kiel hela vägen till Cervinia vid Matterhorn i Alperna. Den långa bilresan bjöd på makalös vacker natur från Montreux i Schweiz, via  St. Bernhard passet upp till lilla och charmiga byn Cervinia i norra Italien. 6 tuffa skiddagar på höjder oftast över 3.000 m gjorde att huvudet, lungorna och benmusklerna fick slita hårt i den tunna luften och de långa pisterna. Skidorten Cervinia delar Europas högsta berg Matterhorn med Zermatt i Schweiz, vilket innebar att det gick utmärkt att välja i vilket land man ville åka skidor i. Oftast blev det tidiga morgonåk i de mer brantare och hårdare backarna som Zermatt kunde erbjuda, för att senare på på dagen avsluta med italiensk mat, sol och glassigare skidåkning i mer avslappnade Cervinia. En fantastisk kombination som antagligen är mycket svår att slå. Att sedan boendet blev det lilla, personliga och familjeägda hotellet Astoria endast 50 m från kabinbanan, gjorde inte att resan direkt blev mycket sämre. Även om hotellet är av enklare sorten så är gästvänligheten från hela personalen på hotellet av högsta klass. Oavsett om man gillar utförsåkning eller inte så är miljön och landskapet kring Matterhorn galet vackert. Sportlovsveckan i Cervinia gav Ebba och Caijsa lite distans och vila från tennisen, men samtidigt mycket ny energi, kraft och styrka inför kommande tävlingsperiod. Det är viktigare än man tror att några veckor om året våga ta aktiv vila långt borta från serverutorna. Skidåkning är inte den ultimata kombinationen för en tennisspelare, men har man så otroligt roligt som tjejerna har i pisten, är det bara att låta dem köra så det ryker.
Caijsa Hennemann - Cervinia Italien 2016 Ebba Hennemann - Cervinia Italien 2016


Webdesign av Websoluto.se