2016-01-11 - Caijsa slog toppspelare

I första omgången i Euro Elite ITF i Malmö lottades Caijsa mot Österrikes bästa 16-åring Arabella Koller. Die "Tennis-Wunderkind" från Salzburg debuterade redan som 13-åring i elitserien i sitt hemland och anses vara landets stora framtidshopp. Även om hon ännu inte lyckats samla mycket fler poäng än Caijsa på ITF rankingen, så har hon det senaste halvåret tagit många imponerande segrar över spelare runt 300 i världen. Vår lilla krigare från Ullevi TK har också ett par meriterade vinster i ryggen, men har haft en liten formsvacka senaste månaden av naturliga skäl. Förhoppningarna på vinst var därför inte jättestora, även om det kändes lite bättre efter en ordentlig genomkörare på tennisbanan med Theodor Ström före avresan. För femte gången i rad vinner Caijsa i 1:a omgången i en ITF turnering, och har därför tagit poäng i karriärens samtliga ITF starter. Detta är ett kraftfullt styrkebesked och lovar gott inför framtiden. Efter dagens vinst med 6-4, 4-6, 6-2 väntar 4:e seedade brittiskan Eliz Maloney. I dubbeln som börjar på tisdag, möter Caijsa i par med danskan Hanna Viller Møller det svensknorska paret Lenngren/Gabrielsen.


Webdesign av Websoluto.se