2016-01-05 - Caijsa respektlös i SALK ITF

14 år och redan etablerad på ITF touren. Vem trodde det för ett par år sedan när det kändes helt omöjligt att spela sig till resultat på Tennis Europe nivå. Caijsa blev utan medalj i årets SALK F16 år efter att blivit lottad mot Sverigeettan Viktorovitch redan i kvartsfinal. Lite revansch blev det genom att bli direktkvalificerad till huvudturneringen i SALK ITF. I första omgången stötte Caijsa på mycket svårt motstånd. Rebekka la Cour Hillingsø från Danmark är etablerad på ITF touren och en av Nordens absolut bästa juniorer under 18 år. Vaktmästaren i SALK hallen skulle stänga tennishallen 20.00 på måndagskvällen, men fick för första gången på många år ringa hem och meddela sen hemkomst. Caijsa och Rebekka stod för första omgångens absolut längsta match. Efter 3 1/2 timmes fysisk tuff tennis stod Caijsa klockan 21.00 som segrare efter 6-7, 6-4, 6-1. Arrangören tackade för uppvisningen och gav Caijsa nästa match klockan 8.30 dagen efter. Mariella Minetti som är Finlands tredje bästa juniorspelare tog chansen och slog ut Caijsa efter en ny marathonmatch. Efter 2-6, 7-5, 4-6 var singeläventyret i SALK Open slut för detta året. I övriga länder får man fördelar av att spela på hemmaplan, men det gäller tyvärr inte en Göreborgare i Stockholm med en skåning som tävlingsledare. En mycket besviken Caijsa ryckte dock upp sig och kunde i par med årets SALK Open vinnare Olga Helmi (DK), vinna första omgången i dubbeln med 7-6, 7-5 mot systrarna Millner från Australien. Imorgon väntar 1:a seedade paret Kulikova/ Örtevall.
Olga Helmi & Caijsa Hennemann - SALK 2016 Caijsa Hennemann & Olga Helmi - SALK 2016 Olga Helmi & Caijsa Hennemann - SALK 2016 Caijsa Hennemann - SALK 2016


Webdesign av Websoluto.se