2015-12-13 - Ullevi TK kämpade tappert

På pappret skulle Ullevi TK's 14-åriga tjejer inte ha något att hämta i lag SM för 15-åringar. I det inledande seriespelet skrällde dock Ullevi TK genom att slå ut Tabergsdalen TK med Alexandra Viktorovitch i laget. I det avgörande finalspelet i Kungliga Tennishallen i helgen fick både KLTK och Västerås Fridnäs kämpa hårt för att besegra våra hårt kämpande tjejer. I matchen mot KLTK var Viktoria Leth bara ett par bollar ifrån att spela Ullevi TK till en SM medalj. Jessica Mridha kunde dock till slut avgöra det spännande avgörande matchtiebreaket. I matchen om bronset mot Västerås Fridnäs förlorade Ullevi TK den avgörande dubbeln med 2-6, 3-6 mot Ida Ferding och Semira Affa. Evelina Carlsson, Maria Leth, Viktoria Leth och Caijsa Hennemann kan trots allt åka hem från Stockholm med huvudet högt efter en mycket bra insats i årets lag SM för 15-åringar. Noterbart är att Caijsa på 1:a singeln gick igenom hela lag-SM obesegrad. Ida Ferding, Lisa Zaar och Alexandra Viktorovitch var några av de spelare som fick se sig besegrade av höstens formstarkaste spelare. I matchen mot Västerås Fridnäs vände Caijsa underläge 4-8 i matchtiebreak mot Ida Ferding till seger 10-8! Fair Play TK från Malmö vann till slut SM guldet före KLTK och Västerås Fridnäs. Grattis till killarna i Ullevi TK som tog guldet genom att vinna slutspelet som gick i Umeå. På söndagkvällen firar både tjejerna och killarna framgångarna på restaurang i centrala Göteborg.
4.e plats lag-SM 2015 KLTK - 2015 - Lag-SM


Webdesign av Websoluto.se