2015-12-11 - Team Hennemann vann generationsdubbel

På torsdagen spelades den årliga och traditionella dubbeltävlingen på Ullevi TK, där varje deltagande lag består av spelare från olika generationer. Enligt reglerna måste man inte tillhöra samma familj, men som oftast består varje lag av förälder och barn. Nio lag var på plats när tävlingen startade och Team Hennemann representerades i år av Caijsa och Peter. Efter tidigt underläge i första gruppspelsmatchen fick till slut Team Hennemann ordning på arbetsfördelningen på banan, och kunde stabilt gå vidare till finalspel efter två raka vinster i gruppspelet. Finalspelet innebar att tre lag mötte varandra i en ny grupp, där vinnaren till slut fick lyfta den stora, tunga och prestigefulla bucklan. 2014 var det inte mindre än Magnus "Gusten" Gustafsson och sonen Filip som lyckades vinna hela tävlingen. I årets finalspel spelade Caijsa och Peter en mycket disciplinerad och taktisk tennis, och använde sina styrkor på bästa möjliga sätt. Caijsa dominerade totalt från bakplan samtidigt som Peter motade de bollar som träffade honom vid nät. Efter att ha vunnit båda matcherna i finalspelet med siffrorna 5-2, fick Team Hennemann för första gången någonsin stå högst upp på prispallen. Lyckligast av samtliga spelare var nog Peter som tidigare endast hade en silverblankett från 1980, som kom efter finalförlust i KM för 12-åringar på GLTK.
Ebba tillsammans med klubbkompisen Stella Schadewitz har spelat sin första turnering tillsammans. Resultatet blev en finalmatch mot Lisa Fagerberg och Emma Shasteen som vann rättvist. Ebba och Stella gör en bra turnering.
Peter Hennemann & Caijsa Hennemann - Vinnare generationsdubbel 2015 Emma Shasteen, Lisa Fagerberg, Ebba Hennemann, Stella Schadewitz Stella Schadewitz & Ebba Hennemann - Lerum 2015


Webdesign av Websoluto.se