2015-11-15 - Första internationella titeln

Caijsa vann på lördagen sin första seger i Tennis Europe genom att vinna 14-års klassen i Farum EuroElite. Finalen mot hemmahoppet från Danmark Clara Tauson blev en riktig rysare inför en fullsatt centre court. Den ett år yngre danskan spelar en mycket bra tennis och har initiativet mestadels i den jämna matchen. Caijsa lyckades kämpa till sig första set med 6-3 men var ganska blek i hela andra set, vilket bäddade för ett helt avgörande set i den kokande hallen som ligger ett par mil från Köpenhamn. Clara tog initiativet i avgörande set och hade 3 gamebollar till 4-2. Caijsa Wilda Hennemann gjorde som hon gjort så många gånger förut. Ny kraft och energi efter att publiken gått för långt, gör att den lille men mycket store kämpen lyckas få till ett avgörande tiebreak vid ställningen 6-6. Caijsas alla tidigare stora finaler har givit en stor rutin när det gäller att spela under stor press i avgörande lägen. Ett lugn och fokus på rätt detaljer gör att Caijsa vinner tiebreaket med 7-3 och hela finalen med 6-3, 3-6, 7-6 (3). Fantastiskt roligt för Caijsa som verkligen ville vinna en Tennis Europe för 14-åringar innan det var för sent.
Clara Tauson vs Caijsa Hennemann - Farum 2015 Caijsa Hennemann - GS14 2015 Ebba Hennemann & Caijsa Hennemann - Farum 2015


Webdesign av Websoluto.se