2015-11-07 - Tennis Europe och Vintertour

I helgen är systrarna Hennemann på olika turneringar med mycket bra motstånd i båda tävlingarna. Ebba är i Farum norr om Köpenhamn med region Göteborg och spelar Tennis Europe. Theo Ström från Påvelund TK är coach på resan och spelarna förutom Ebba är Emma Shasteen Lerum och Boris Bojovic från Ullevi TK. Samtliga spelare vann sina inledande kvalmatcher och är nu bara en vinst från huvudtävlingen som startar på måndag. Ebba spelade stabilt i sin match och vann över en danska som kom från den arrangerade klubben. Siffrorna blev 6-0, 6-0 men det var ändå en spelmässigt jämn match säger en glad Ebba från ett kort telefonsamtal. På söndagen väntar kvalfinal mot en rysk spelare som är 3:e seedad i kvalet. Till måndagens huvudtävling ansluter sig kanske Sveriges just nu formstarkaste tennisspelare. Caijsa är i fantastisk form och har efter sin titel i Masters även vunnit vintertouren i Helsingborg. Just nu är hon också i semifinal i Sandareds vintertour efter att på lördagen stått för ytterligare en jätteskräll. En av Sveriges absolut bästa seniorer besegrades med 4-6, 6-4, 6-2 i första omgången. Efter vinsten över 2:a seedade Valeria Berner från GLTK var det dags för nästa spelare från grannklubben. Victoria Saldh besegrades med 6-2, 6-4 efter en mycket jämn tillställning som var nära att gå till tre set. Imorgon i semifinal väntar svåra Julia Tillström från Wä TK.
Caijsa på väg till Sandared Vintertour Tennis Europe Ebba Hennemann


Webdesign av Websoluto.se