2015-10-16 - Caijsa utmanade de bästa

Caijsa spelade i veckan sin andra ITF turnering och den första någonsin i Grade 4. Turneringen Babolat HRT Autumn Cup spelades i Hørsholm Rungsted Tennisklub som ligger mellan Helsingör och Köpenhamn. Resan anordnades av Tennis Göteborg som hade skickat med Johan Beigart från GLTK som ledare. Från början var det osäkert om Caijsa skulle komma med till kvalet i tävlingen efter att endast ha spelat en ITF turnering tidigare. När det väl närmade sig tävlingsstart duggade avhoppen tätt, vilket till slut gjorde att det hastigt och lustigt blev huvudturneringen direkt. Har man tävlingen som träningstävling så är detta inte det optimala, då det nu var mycket stor chans att det endast skulle bli en match i Danmark. I samband med kvalet så var en tysk tränare med namn Sönke Capell på plats och marknadsförde sin tyska tennisakademi. Vi hade sedan tidigare fått kontakt med Sönke Capell från Neumünster genom en svensk kontakt, att akademin kunde vara ett alternativ till Ebba och Caijsa om de vill ut och resa i grupp på tävlingar eller träningar. Nu när det inte blev något kvalspel på helgen så passade både Ebba och Caijsa på att träna med den sympatiske tysken som regelbundet reser med bl a Mona Barthel. Det blev några riktigt bra träningspass tillsammans med Sönke och även några duktiga danska spelare. Ebba fick spela några game mot en danska som hade fått WC till huvudtävlingen, och gjorde det så bra att hon gick av banan med 4 vunna game och 0 förlorade. När lottningen kom på söndag kväll blev det som vi hade hissat varningsflagg för. Caijsa ställdes mot 3:e seedade och jätteduktiga Aina Hertel från Polen som tillhör landets åtta bästa juniorer upp till 19 år. Den 394:e bäst rankade junioren i världen som nyligen besegrade Norges bästa juniorspelare Malene Helgö, skulle givetvis utan några som helst problem äta upp Sveriges och Ullevi TK´s lilla 14 åriga Caijsa som efter en tävling befann sig långt nere på plats 1450. Även om det är lättare att slå i underläge så måste man vara riktigt bra om du skall vinna mot de bättre på touren. Vi är många som vet att Caijsa kan spela på en mycket hög internationell nivå när hon är som bäst, vilket hon b l a visade upp i Båstad när hon besegrade Zoe Kruger efter en otrolig match. I sin andra ITF match plockar hon fram samma spel igen och presterar på en riktigt hög nivå två matcher i rad. Först skickar hon ut Aina Hertel från Polen med 6-3, 6-3 innan hon i andra omgången även besegrar Annick Melgers från Holland med samma siffror. Imponerande att i sina två första ITF turneringar lyckas ta sig till minst kvartsfinal. För att ta sig till semifinalen som Caijsa gjorde i Kramfors behövdes nu svenska Melis Yasar från Fair Play också besegras. Det var första gången spelarna stötte på varandra vilket är ganska ovanligt då det bara skiljer ett år mellan dem. Melis som stundtals är Sveriges bästa 15-åring visade att hon för dagen var den bästa spelaren. Caijsa började matchen bra och hade gamebollar i 11 av 12 game i första set. Melis & Co spelade som bäst på de avgörande bollarna och kunde vinna fullt rättvist med setsiffrorna 7-5, 6-1. Nu väntar seriespel på hemmaplan för tjejen som lämnar Danmark full med nytt självförtroende och vetskapen att hon i lugn o ro kan fortsätta att träna på rätt saker.
Caijsa Hennemann - 2015 Caijsa Hennemann - 2015


Webdesign av Websoluto.se