2015-10-04 - Caijsa vinnare av Svenska Juniortouren - Masters

I helgen spelades Svenska Juniortourens Mastersslutspel i Solna Tennisklubb. De åtta främsta tjejerna och killarna i 12- och 14- års klasserna gjorde upp vem som är årets bästa spelare i respektive klass i Sverige. Ullevi TK hade tre representanter på plats genom spelarna Asia Chaabi och Caijsa Hennemann samt tränare och coach Damien Croisat. Spelare och ledare var inkvarterade på Quality Friends Arena med gångavstånd till tennisanläggningen. De åtta spelarna i respektive klass delades upp i två pooler där de två främsta i varje pool gick till semifinal. Caijsa tappade endast nio games i poolspelet trots motståndare som Mridha, Widell-Ersöz och Leijon. Även om det var stora siffror så kände Caijsa att prestationen på banan inte höll någon högre klass. Kanske hade det att göra med att poolspelet spelades med avgörande matchtiebreak. I semifinalen mot Svetlana Teterina från Spårvägen TK gällde bäst av tre set. Det syntes redan före matchen att Caijsa var mycket lugnare och såg fram mot att matchen skulle avgöras med fulla set. Visserligen förlorade hon första game blankt, men spelade sedan bländande och varierad tennis och tog sig till final med de imponerande siffrorna 6-1, 6-0. Inför 2015 hade Caijsa satt upp tre stycken resultatmål som var fördelade under olika delar av året. Vinna SALK Open i januari, komma med till individuella EM i juli och vinna Masters i oktober. Inför söndagens final i Masters mot Anna Leijon från KLTK visste vi att Caijsa redan nått två av sina tre resultatmål under 2015. För två år sedan förlorade Caijsa finalen i Masters på ett snöpligt sätt, och nu i år var det sista chansen att ta denna  speciella juniortitel som endast har två flickklasser. Efter SM i Växjö har Caijsas tränat stenhårt och hela tiden haft målbilden att få lyfta Mastersbucklan den 4 oktober. Att på nära håll få ta del av denna tjejs noggrannhet, fokusering och enorma driv är en fantastisk upplevelse. Vi var därför många som både på plats och i Göteborg höll tummarna att Caijsa även skulle vinna finalen. Finalen blev helt jämn och avgjordes först i avgörande set. Har man spelat nio stora singelfinalen tidigare så borde det finnas mer rutin än för Anna Leijon som gjorde sin första stora final. Caijsa tog vara på rutinen, och med rätt coachning från Damien Croisat vinner Ullevi TK avgörande set med 6-1, och Caijsa kunde sedan lyfta den efterlängtade Mastersbucklan.
Caijsa vinnare av Masters - 2015 Caijsa Hennemann - Masters 2015 Caijsa Hennemann & Damien Croisat - Masters 2015


Webdesign av Websoluto.se