2015-08-27 - Succé i Caijsas första ITF start

ITF Junior Circuit är en samling tävlingar för duktiga tennisjuniorer under 19 år. De flesta länderna som är medlemmar i Internationella Tennisförbundet arrangerar någon eller några turneringar varje år. I Sverige spelar man 2015 i Stockholm, Västerås, Värnamo och tre gånger i Kramfors. I veckan som går spelas ITF Sweden Junior Open i Kramfors. Turneringen är en kategori 5 tävling vilket ofta innebär ett lite mindre startfält, och inte de allra bästa spelarna från utlandet då det är färre rankingpoäng att spela om. Caijsa lyckades genom sin ranking i Sverige komma med i huvudturneringen direkt, vilket gjorde att hon först behövde spela sin första match på måndagen. Eftersom många av de allra bästa svenska juniorerna i åldersklasserna 15-18 år fanns på plats, hade inte Caijsa räknat med någon längre vistelse i Kramfors. När detta skrivs är det torsdag kväll och tävlingens absolut minsta spelare är sensationellt fortfarande kvar i både singel och dubbel. Caijsa har spelat sin bästa tennis i år och har i tur och ordning vunnit över en fransyska, en norska, en danska och idag en mycket duktig 17-årig svenska. Imorgon väntar i semifinal en av Kroatiens bästa tennisjuniorer som tränar här i Sverige med Good To Great i Stockholm. I dubbel är Caijsa och kompisen från GLTK Olivia Alfredsson vidare till kvartsfinal efter en övertygande seger över ett norskt par under torsdagen. Oavsett hur det går för Caijsa under fredagen, så har hon denna vecka visat att hon kan spela sin bästa tennis flera matcher i rad. Dessutom har respekten som tidigare fanns mot internationellt motstånd försvunnit. Nästa steg är taget.
Caijsa Hennemann efter vinst mot Nora Dahl - 2015 Caijsa Hennemann efter vinst över Hanna Wikberg - 2015 Caijsa Hennemann - Kramfors - 2015 Olivia Alfredsson & Caijsa Hennemann - Kramfors 2015


Webdesign av Websoluto.se