2015-08-14 - Historiska syskonguld i SM

Sanden på banorna vid Strandbjörket i Växjö, blev på fredagen förvandlad till guld för syskonparet Ebba och Caijsa. 13-åriga Ebba tillsammans med ett år äldre storasyster Caijsa stod på fredagen för en av sina största utmaningar någonsin. De skulle tillsammans spela SM final i junior-SM i tennis för 14-åringar. Syskonen som absolut inte vill spela dubbel ihop, fick fem minuter i tolv bilda dubbelpar sedan båda ordinarie dubbelkompisarna blivit skadade. Till en början var det för att få möjlighet till en extra match, som efter några dagar förvandlades till blodigt allvar och spel om att bli svenska mästare. Samspelet mellan Ebba och Caijsa blev bara bättre och bättre och inför finalen kändes det som om de inte kunde förlora. Att Caijsa är en bra dubbelspelare visade hon genom att nu ha vunnit Grand Slam i dubbel 2015. Vinst i dubbel i samtliga A-tävlingarna under 2015 (SALK, Inne-SM, Båstad, Ute-SM). Ebba har också tidigare visat att hon är en duktig dubbelspelare genom att tidigare ha vunnit silver två gånger i SM och brons en gång i Båstad. I dagens dubbelfinal i vackra Växjö var Ebba den spelare som imponerade mest med sin otroliga spinn och säkerhet från baslinjen. Ebbas stora spel beror mycket på att storasyster Caijsa ger Ebba ett stort förtroende, och tillåter sin ett år yngre syster att göra misstag. Detta gjorde att Ebba blev bättre och bättre för varje match, och växte till slut och blev en gigant i finalen. Caijsa och Ebba har många turneringssegrar sedan tidigare, men dagens SM guld tillsammans var nog absolut ett av de bästa ögonblicken någonsin i respektive tenniskarriär. Veckan i Växjö har varit fantastiskt givande och lyckad med undantag för Caijsas match mot otroligt duktiga Maria Petrovic. Hotellet, maten, vädret, spelet har varit på topp, och möjligheten att få träna och bolla in på Rottne TK var givetvis en stor orsak till att det gick så bra. De båda SM-gulden ger givetvis både Ebba och Caijsa mycket energi inför en tuff höst med mycket träning.
Vilma Karlander/Vanessa Widell-Ersöz vs Ebba Hennemann/Caijsa Hennemann - 2015 Caijsa och Ebba Hennemann - SM guld FD14 - 2015 Caijsa och Ebba Hennemann - JSM guld 2015


Webdesign av Websoluto.se