2015-08-05 - Caijsa vann dubbelt i Kungälv

För första gången lyckades Caijsa vinna både singel- och dubbelklassen i RM utomhus. I Region Mästerskapet tävlar man om vilka spelare som är bäst i region Göteborg i klasserna 12-, 14- och 16 år. Det är många gånger svårare att bli "profet i sitt egna land", men Caijsa höll för det stora favorittrycket och vann de båda klasserna hon ställde upp i. I singelfinalen besegrades Lisa Fagerberg från Lerum TK med 6-2, 6-3. Lisa lyckades försvara sig bra på det långsamma underlaget, vilket gjorde att Caijsa var tvungen att spela mycket varierat och ha extra mycket tålamod. I dubbelfinalen stod åter Lisa Fagerberg för motståndet. Tillsammans med Vilma Karlander skulle paret från Lerum TK försöka sätta käppar i hjulet för Caijsa och Viktoria Leth. Paret från Ullevi TK var dock trygga i vad de skulle göra på banan, och utnyttjade sina styrkor på ett imponerande sätt och vann med siffrorna 6-2, 6-0. Ebba och Caijsa avslutar på torsdagen ett SM läger som varit på Ullevi TK parallellt med RM, för att sedan på fredag kväll bege sig till Växjö som står som värd för utomhus SM för juniorer i klasserna 14- och 18-år. Ebba skall försöka kvala in till huvudtävlingen med start på lördag förmiddag. Caijsa som seedad i huvudtävlingen gör sin start i tävlingen på tisdag.
Lisa Fagerberg vs Caijsa HennemannLisa Fagerberg vs Caijsa Hennemann - 2015Viktoria Leth och Caijsa Hennemann - 2015Viktoria Leth & Caijsa Hennemann vs Lisa Fagerberg & Vilma Karlander


Webdesign av Websoluto.se