2015-07-22 - Cocciaretto var för stark för Caijsa

Italienskan Elisabetta Cocciaretto blev för svår för Caijsa i onsdagens 16-dels final. Fram till 2-2 i första set var det helt jämnt i matchen, men sedan blev tyngden i Elisabettas slag för svåra för Caijsa som förlorar med 2-6, 1-6. En givetvis besviken Caijsa rapporterar ändå att spelet åter igen fungerade som det skulle men att motståndaren var fysiskt alldeles för stark. Här kommer i ord Caijsas kommentar efter förlusten:
-” Det känns som att jag hittat den där känslan där jag verkligen
njuter av att spela. Jag spelade jättebra i början av matchen, och resten av matchen var också ganska bra. Hon vinner bara på grund av att hon är fysiskt mycket starkare och orkar hålla längden hela tiden och serva hårt. Jag är en mycket bättre tennisspelare.”
Trots förlusten måste det ändå kännas ganska skönt för Caijsa att veta att hon är mycket nära de allra bästa i Europa. Hon kan inte begära mer av sig själv än att spela sin bästa tennis under individuella EM och mentalt vara mycket stark. Att de andra är mycket fysiskt starkare beror till största delen på att de vuxit färdigt. Detta är ett ”ess i rockärmen” som Caijsa sparat och förhoppningsvis kan det plockas fram till individuella EM för 16-åringar om ett eller ett par år. Nu väntar ett par dagars träning i Pilzen innan det är dags för hemresa på fredag kväll. Caijsas kan nu sätta punkt för ett fantastiskt givande landslagsår som innehållit hela 5 olika turneringar. Lag EM inomhus (kval), Lag EM inomhus (slutspel), Nordiska Mästerskapen, Lag EM utomhus (kval) och senast nu Individuella EM. Caijsa har fått ta på sig landslagströjan hela 24 gånger under 2015 och lämnat tennisbanan som segrare vid 14 tillfällen. Resultatmässigt bäst har det gått i dubbel där det blivit 8 vinster på 11 matcher.
Florentia Hadjigeorgiou & Eleni Louka - (CY) 2015Centercourt - Pilzen - CZ - 2015


Webdesign av Websoluto.se