2015-07-21 - Ny turneringsseger för Ebba

Ebba tog sin andra turneringsseger på kort tid genom att vinna 13-års klassen i Trollserven arrangerad av Trollhättan TK. Det verkar som om Ebba trivs i Trollhättan då hon tidigare i år även vann Yonex Cup på samma plats. Den gången vann Ebba samtliga matcher utan att tappa ett enda game. I Trollserven var Ebba 1:a seedad och därför även storfavorit till segern. Även om det störde något att de avslutande matcherna fick spelas inomhus på filt, så lyckades Ebba hålla ihop spelet och kunde åter igen lämna Trollhättan med en guldpokal under armen. I finalen besegrades Venus Sereke från GLTK med 6-1, 6-0.
Från Tjeckien får vi rapporter att den svenska truppen har det väldigt roligt på den stora och fina anläggningen i Pilzen. Hela 16 utomhusbanor används under EM och de ligger i direkt anslutning till spelarhotellet. Samtliga spelare har helpension betald fram tills att sista spelaren i truppen är utslagen. Caijsa och Victoria vann gårdagens dubbelmatch mot Hadjigeorgiou/Louka från Cypern med 6-2, 6-1 och ställdes därför på tisdagen mot det 3:e seedade Siskova/Nikolovova från hemmanationen Tjeckien. Tyvärr kom aldrig våra gulblå tjejer riktigt in i matchen utan förlorade klart med 1-6, 1-6. Nu blir det istället all fokus på onsdagens 16-dels final mot Elisabetta Cocciaretto från Italien. Elisabetta är nummer ett i Italien, och har senaste månaderna gått som en raket på rankingen och är nu precis utanför topp 20. Trots förlusten i dubbeln känner ändå Caijsa att hennes spel är på topp, och då vet hon att det finns möjlighet att besegra alla i tävlingen.
Venus Sereke vs Ebba Hennemann - 2015 Caijsa Hennemann - EM i Pilzen - CZ - 2015 Victoria Carlsten & Caijsa Hennemann - 2015


Webdesign av Websoluto.se