2015-07-20 - Caijsa vidare till 3:e omgången

81 spelare kom till start i individuella EM i Pilzen för 14-åriga flickjuniorer. Varje land får skicka max 2 spelare förutom värdlandet Tjeckien som ställer upp med 4 spelare. Deltagarna spelar både singel och dubbel. Några spelare går först in i singelturneringen i andra omgången och Caijsa blev en av dessa spelarna. Väl där blev det nordiskt motstånd i form av danskan Clara Tauson som senaste månaden vunnit två av tre Tennis Europe finaler. Caijsa som efter Båstad tennisen inte fått spelet att stämma, har hela veckan före avresan försökt hitta tillbaka till grunderna med hjälp av lillasyster Ebba. Matchen kändes helt oviss på förhand, och med senaste veckorna i bagaget så trodde inte de närmaste supportrarna på att Caijsa skulle ta sig till 3:e omgången. Årets Ulleviare ringde dock ett snabbt samtal två timmar efter matchstart och meddelade glatt att hon vunnit med 6-2, 6-3. Det bästa var ändå att spelet och den mentala insatsen varit på högsta nivå hela matchen. Nu är Caijsa en av 32 spelare som är kvar i singelturneringen. Vem som väntar i nästa omgång får man först veta under tisdagen. Före tisdagen skall dubbelklassen även starta, och där har Caijsa och Victoria fått Cypern på sin lott i första omgången. Matchen mot Florentina Hadjigeorgiou och Eleni Louka börjar runt 18-tiden på måndagskvällen, då Victorias singelmatch ännu inte var klar vid 17.00 tiden.
På hemmaplan jobbar Ebba vidare med matchträning i Trollhättan med fokus att behålla lugnet även som förhandsfavorit till vinsten. Ebba vann dagens match mot Viktoria Thor med 6-0, 6-0 och klarade uppgiften mycket bra.
Sverige - Individuella EM - Tjeckien 2015 Ebba Hennemann - 2015


Webdesign av Websoluto.se