2015-07-19 - Tennis och lek på hög nivå

På lördag förmiddag tog Caijsa tillsammans med Victoria Carlsten flyget från Köpenhamn till Berlin. I Berlin mötte landslagskapten Fredrik Hörnell upp för gemensam resa till Prag, som endast ligger en timmes bilresa från staden Pilsen där individuella EM för 14-åringar spelas. Caijsa och Victoria representerar Sverige i flickklassen och Viktor Arsov och Gustaf Ström i pojkklassen. De 4 svenska spelarna skall både spela singel och dubbel mot Europas absolut bästa 14-åriga tennisspelare. Samtidigt som Caijsa får möjligheten att spela tennis på väldigt hög nivå i Tjeckien fick resten av familjen möjlighet att se tennis på minst lika hög nivå i Båstad. På första parkett både under lördag och söndag fick vi förmånen att följa Johanna Larssons väg mot dubbla WTA titlar. Mellan matcherna fanns det även tid för lite lek vilket Ebba och kompisen Evelina Carlsson passade på att utnyttja.
I Individuella junior EM i Pilsen spelar Caijsa sin första match på måndag vid lunchtid mot Clara Tauson från Danmark. En mycket svår uppgift men chansen till vinst finns. I maj möttes de i Falköping och då vann Caijsa i avgörande set med 6-4.
Johanna Larsson - WTA vinnare - Båstad 2015 Johanna Larsson - WTA vinnare - 2015 Evelina Carlsson & Ebba Hennemann - Båstad 2015 Ranking - EM Pilsen Tjeckien - 2015


Webdesign av Websoluto.se