2015-07-14 - Skånetouren färdigspelad

6 veckor i rad bestående av turneringar i Skåne avslutades idag i Ängelholm när Ebba förlorade mot Anna Leijon i Havsbadsspelen. Matchen gällde en semifinalplats i klassen 14-år. Ebba står upp riktigt bra mot turneringens solklara favorit och är den något bättre spelaren fram till 4-4 i båda seten. Tyvärr saknas det lite rutin på Ebba för att kunna vinna något av de båda seten. Anna vinner den välspelade matchen med 7-5, 7-6 (4) mot Ebba som åter igen åker på en hedersam förlust. Det är inte underligt att Ebba höjt sig senaste månaden när hon dagligen under sommarlovet fått träna med storasyster Caijsa. Både Caijsa och Ebba har börjat förstå hur värdefullt det är och kommer bli i framtiden, att ha möjligheten till en duktig sparringpartner i princip dygnet runt. Caijsa har denna vecka möjligheten att få ordning på sin teknik och hitta den perfekta bollträffen inför individuella EM i Pilsen, samtidigt som Ebba får möjlighet att spela i ett högre bolltempo än normalt. Under tisdagen före Ebbas match mot Anna Leijon körde Caijsa och Ebba två mycket bra tennispass tillsammans. Ett morgonpass på trevliga Skummeslöv och senare på dagen var det Drivan i Båstad som fick besök av de båda systrarna. Det skall bli mycket intressant att följa Ebba till hösten när hon regelbundet får möjlighet att träna med Caijsa på morgonen före skolan.
Caijsa Hennemann - 2015 på Drivan Båstad Ebba Hennemann - 2015 på Drivan Båstad


Webdesign av Websoluto.se