2015-06-30 - Sverige avslutade med vinst

Caijsa Hennemann Ullevi TK, Victoria Carlsten Fair Play TK och Maria Petrovic Farsta TK avslutade sitt landslagsäventyr i franska Saint Valery En Caux med en efterlängtad seger. Bulgarien besegrades med 2-1 och Sverige avgjorde i den avslutande dubbelmatchen, där rutinerade och samspelta Caijsa och Victoria vann med klara 6-1, 6-3. Efter de inledande singlarna var ställningen 1-1 efter vinst av Victoria och förlust för Caijsa. Det blev tyvärr förlust för Caijsa i samtliga sina singelmatcher. Spelarnas Tennis Europe ranking gjorde att Caijsa fick möta de bästa spelarna i respektive land, vilket givetvis gjorde att Caijsa var tvungen att spela sin bästa tennis för att ha chans på vinst. Efter fem tuffa tävlingar i rad för Caijsa under en månad, fanns inte den energin som krävs för att kunna spela på topp. Uttagningen till landslagen sker ett par veckor före avresa, vilket gör att de svenska spelarna är som bäst några veckor före landslagsuppdraget. Det är tre veckor kvar till individuella EM i Tjeckien, dit Caijsa och Victoria åker för att representera Sverige i både singel och dubbel. Nu skall batterierna laddas ordentligt och förhoppningsvis kommer båda spelarna att höja sin nivå några klasser.
Ebba förlorade på tisdagen mot Anne Sedberg Myhre från Stavanger med 5-7, 2-6 i kvartsfinalen i 14-årsklassen i Munka-Ljungby. Ebba spelade bra men kom inte upp i den bländande tennis som hon visat tidigare i veckan. Nu väntar det kval till Strandbadsturneringen i Falkenberg på självaste födelsedagen för Ebba.
Kristian Persson, Victoria Carlsten, Maria Petrovic, Caijsa Hennemann - 2015 Ebba vs Anne Sedberg Myhre - Munka Ljungby - 2015 Ebba Hennemann vs Anne Sedberg Myhre - 2015


Webdesign av Websoluto.se