2015-06-29 - Upp i Munka ned i Valery En Caux

Det går fortfarande trögt för de svenska tjejerna i EM kvalet i Saint Valery En Caux. Efter 0-3 mot Polen blev det samma siffror i måndagens match mot hemmanationen Frankrike. Åter igen spelade Caijsa och Victoria singelmatcherna, men i dubbeln ställde Sverige denna dag upp med Caijsa och Maria. Caijsa tycker att sin motståndare är en klass bättre även om hon känner att hon själv inte fysiskt och mentalt är på topp. Siffrorna 2-6, 3-6 speglar helt klart matchen och det var aldrig riktigt nära någon gång att matchen skulle vända. Nu väntar Bulgarien i nästa match för att undvika plats 8 och jumboplatsen i gruppen. Är minerna ner i Frankrike så är de desto mer upp i Munka-Ljungby. Ebba fortsätter att vara på spelhumör och har glädjande höjt sin kapacitet med många procent senaste veckan. Idag var det turneringens 2:a seedade Saga Berggren i 14-års klassen som fick respass efter 6-4, 6-4. Sedan var det trots 5-7, 1-6, mycket nära att Ebba höll på att ställa till med en jätteskräll mot 1:a seedade Hermon Mikael i 16-års klassen. Ebba var den klart bättre spelaren fram till 5-4 i första set, när motståndaren räddades av ett regnväder som gjorde de redan tunga bollarna ännu tyngre. 3 år yngre och 25 kg mindre Ebba hade betydligt  svårare, att få längd och höjd med bollarna som redan hade använts under matchen före på det blöta gruset. Vi får hoppas att arrangören Munka-Ljungby TK höjer anmälningsavgiften till 2016, så att det blir bollbyte mer regelbundet vid nederbörd. I morgon blir det norskt motstånd i kvartsfinalen för Ebba. Anne Sedberg Myhre från Stavanger är just nu Norges 4:e bäst rankande 14-åring, vilket gör att Ebba på tisdagen får en ny riktig tuff utmaning.
Maria Petrovic, Victoria Carlsten och Caijsa Hennemann - 2015 Saint Vallery en Caux - Frankrike - 2015


Webdesign av Websoluto.se