2015-06-28 - Sverige drog nitlotten

När Sveriges motståndare i EM kvalet drogs ropades Polen upp från sekretariatet. 1:a seedade Polen är tillsammans med Ryssland en klass för sig själva i flickklassen 14-år i Europa. Skulle de svenska tjejerna ha chansen att kvalificera sig för EM slutspelet i Italien i början av juli, skulle helst Polen hamna på andra sidan i spelschemat. Nu drog tyvärr Sverige nitlotten och fick storfavoriterna i första matchen. Caijsa och Victoria förlorade sina singelmatcher klart, och sedan vann även Polen den betydelselösa dubbeln mot Victoria och Maria. Caijsa var givetvis mycket besviken då hon inte ansåg sig spela på topp mot Maja Chwalinska som vann med 6-2, 6-1. Bara att ta nya tag i placeringsmatcherna som nu väntar för det svenska laget under måndag och tisdag. Samtidigt som Caijsa spelar i 30 graders värme spelar Ebba i regn, rusk och kyla i Munka-Ljungby. Ebba har följt upp sitt fina spel från Skummeslöv och levererar tennis på hög nivå även denna vecka. På söndagen blev det först vinst mot Olivia Galazka i 14-års klassen och senare även mot Alica Eriksson i 16-års klassen. Ebba tappade inte ett enda game under söndagen utan vann båda matcherna med 6-0, 6-0. På måndag väntar på pappret riktigt tufft motstånd men så som Ebba spelar just nu är allt möjligt.
Ebba på stranden i Båstad - 2015 Ebba och Peter i Båstad hamn - 2015 Caijsa Hennemann, Victoria Carlsten, Maria Petrovic - 2015


Webdesign av Websoluto.se