2015-06-27 - Ehn mycket bra match av Ebba

Ebba mötte Rebecca Ehn från Lidköping TK i kvartsfinalen i Skummeslöv FS16 på fredagen. Funderingar fanns hur många poäng egentligen Ebba skulle lyckas ta mot stora, fysiska och duktiga 16-åringen som är bland de allra bästa i sin åldersklass. Ebba hade fram till kvartsfinalen spelat sin bästa tennis på hela året och har verkligen lyst av självförtroende på banan. Helt respektlöst vinner Ebba första game blankt. Sedan väntar alla på att Rebecca skall vinna tolv game på raken och göra processen kort med den lilla spelaren från Ullevi TK. Tennis handlar om mer än att bara kunna slå hårt från baslinjen. I alla fall om man har som målsättning att bli en riktig bra tennisspelare. Ebba lyckas med att få sin motståndare ständigt i rörelse vilket gör att hon hela tiden är med i bollarna. Hade inte Ebba varit nöjd med att lyckas ta så många game som hon gjorde, hade det funnits stora möjligheter att det hade blivit en helt oväntad vinst för 12-åringen.  Ebba förlorar till slut med 5-7 4-6 och har nu spelat färdigt i årets tävlingar på Skummeslöv. Nu väntar nya roliga matcher i Munka-Ljungby som startar på söndag. Caijsa åkte flyg från Köpenhamn till Paris för att sedan ta bil till kuststaden Saint Valery En Caux i nordvästra Frankrike. Där väntar lag EM kval mot nationerna Vitryssland, Bosnien Herzegovina, Bulgarien, Estland, Frankrike, Storbrittanien och Polen. Lottning sker på lördag kväll och matcherna spelas mellan söndag och tisdag.
Rebecca Ehn vs Ebba Hennemann Eifelltornet i Frankrike Saint Valery En Caux - Frankrike


Webdesign av Websoluto.se