2015-06-16 - Båstad Corem Open 2015

Det blev ett lyckat Corem Open i Båstad för Ebba och Caijsa. Det fungerade utmärkt att bo i lägenheten på Båstad Campus och regnet höll sig borta på dagtid, vilket gjorde att det blev många sköna dagar på Drivan. Ebba spelade 6 matcher och spelet  såg stundtals mycket bra ut. Glädjande att serve och backhand blivit mycket vassare, samt att pressen på att vara Caijsas lillasyster blivit mindre. Caijsa spelade hela 18 matcher på 8 dagar vilket gav henne 3 medaljer. Guld i flickdubbel 14, silver i flicksingel 14 och brons i flicksingel 16. I flickdubbel 16 var Caijsa och Olivia endast 2 bollar från semifinal i avgörande matchtiebreak. Styrkebesked av Caijsa som tog ett par riktigt tunga vinster i Båstad genom spel på absolut högsta nivå. Ingen glömmer semifinalen mot Zoe Kruger i 14-års klassen som var en riktig höjdare för publiken. Caijsas spel och resultat under våren och början av sommaren gjorde att hon nu åter igen blivit uttagen till juniorlandslaget för 14-åringar. Först är det kval till lag EM i Saint Valery en Caux i Frankrike i slutet av juni, och i mitten av juli är det individuella EM i Pilsen i Tjeckien som gäller. Inför året 2015 hade Caijsa två resultatmål som hon verkligen ville uppnå. Det första var att vinna SALK för första gången, och det andra var att bli uttagen till individuella EM för 14-åriga juniorer. Två mycket tuffa mål som Caijsa glädjande lyckades uppfylla efter mycket noggrant arbetet både på och utanför banan. Närmast väntar ytterligare en vecka i Båstad med spel i SEB Next Generation Cup för Caijsa och Skummeslöv för Ebba.
Caijsa Hennemann & Zoe Kruger - Båstad 2015Caijsa Hennemann - Båstad 2015Caijsa Hennemann - Båstad 2015


Webdesign av Websoluto.se