2015-06-12 - Glöden syntes i Caijsas ögon

Trots tidigt 0-3 underläge i semifinalen mot Sydafrikanskan Zoe Kruger kändes det som om Caijsa aldrig greps av någon panik. För första gången på mycket länge syntes glöden i Caijsas ögon. De som känner denna lilla utomjording på nära håll vet att när det brinner i dessa djupa ögon skall man helst inte vara en motståndare på andra sidan nät utan helst vara någon annanstans. En av Sveriges framgånsrikaste tränare heter Thomas Högstedt. Thomas har varit tränare för Caroline Wozniacki, Na Li och Maria Sharapova. När han vid ett tillfälle befann sig i Sydafrika såg han två systrar som spelade tennis. Thomas sa direkt att systrarna Zoe och Isabela Kruger är två potentiella framtida Grand Slam mästare.
Citat Högstedt:”I took Wozniacki, Li Na and Sharapova to the top.
Next it will be two young sisters from South Africa, Zoe and Isabela Kruger, who I will make Grand Slam Champions for South Africa”.
Zoe och Isabela skall dock få kämpa för sina framtida drömmar.
Det finns ett par syskon från västkusten som har samma drömmar och som kommer att göra allt för att nå dem. I årets semifinal i Båstad Corem Open stötte för första gången syskonparen på varandra, och det var Zoe Kruger som fick uppleva Caijsa Hennemann från sin bästa sida. Efter underläge med 0-3 inser Caijsa att hon måste spela aggresivare och ta initiativet så mycket det bara går. Genast blir det en helt ny match och Caijsa känner att hon är med i matchen på allvar. Trots förlust med 3-6 i första set fortsätter Caijsa att bara mala på med tunga slag från baslinjen, vilket till slut ger resultat och matchen får en rättvis vändning. ”Den lilla utomjordingen” tar sig till sin nionde stora mästerskapsfinal i singel för tjejer födda 2001. SEB Next Generation Cup (2), SALK (2), SM (2), Båstad (2), Masters (1). För femte gången kommer duktiga Victoria Carlsten stå för motståndet vilket är fantastiskt roligt. Sist i inomhus SM - GLTK vann Victoria med 6-4, 6-0. Förhoppningsvis har inte glöden hunnit slockna ännu i Caijsas ögon när finalen imorgon lördag startar kl. 09.00. Förutom singelfinalen i 14-års klassen väntar ytterligare 3 matcher för Caijsa. Arrangörerna som marknadsför att man kan spela i 2 klasser bör fundera på upplägget? Efter singelfinalen skall Caijsa även spela dubbelfinal i 14-års klassen, singel i 16-års klassen och dubbel i 16-års klassen tillsammans med Olivia Alfredsson från GLTK. Caijsa och Victoria tog sig till final i dubbel 14 genom att besegra mycket duktiga Jessica Mridha KLTK och Leticia Temirhanova från SALK med 2-6, 7-5, 10-6.
Caijsa Hennemann vs Zoe Kruger Caijsa Hennemann Caijsa Hennemann och Victoria Carlsten Victoria Carlsten och Caijsa Hennemann


Webdesign av Websoluto.se